Incidència de la diabetis tipus 1 al món

La publicació de la vuitena edició de l’Atlas de la Diabetis de la Federació Internacional de la Diabetis ha tornat a posar de manifest la gran diferència en la incidència de la diabetis tipus 1 entre els diferents països del món. La manca de sistemes i recursos sanitaris en molts països en vies de desenvolupament, fa que algunes estadístiques siguin qüestionables. Però si ens fixem en les dades que, a priori, tenen major fiabilitat, ens apareixen alguns interrogants que a dia d’avui encara no es poden explicar.

El document següent mostra les grans diferències en la incidència de la diabetis tipus 1 al món.

Incidencia de la diabetis tipo 1 en el mundo

Finlàndia, el país amb la major taxa de diabetis tipus 1 del món

Finlàndia, un dels països menys contaminats i més rics, on la mitjana d’esperança de vida es troba entre els més alts del món, té la major taxa de diabetis tipus 1. Cada any, hi ha al voltant de 58 casos nous per cada 100.000 nens; mentre que als Estats Units n’hi ha 24 per cada 100.000 (segons dades de la Federació Internacional de Diabetis).

Són unes dades que sorprenen, que es van confirmant any rere any, i sobre les quals encara no s’ha trobat cap explicació.

Alguns investigadors sospiten que hi pot haver una connexió entre la neteja i la incidència de la malaltia. Estan investigant si la manca d’exposició a un grup específic de bacteris que es troba a l’intestí pot estar causant sistemes immunològics més febles en els nens finlandesos, fent-los més susceptibles a la diabetis tipus 1. En aquest article (en anglès) s’explica aquesta hipòtesi amb més profunditat.

En qualsevol cas, les dades de la incidència de la diabetis tipus 1 al món són molt sorprenents i encara no existeix una hipòtesi clara del per què de les grans diferències entre països.

10.483 pensaments a “Incidència de la diabetis tipus 1 al món